Početna Destinacije za surfanje u Hrvatskoj

Destinacije za surfanje u Hrvatskoj

wind-surfing-croatiaU novije vrijeme, jedrenje na dasci postaje dostupno svima koji žele „uhvatiti val“, pa tako i u Hrvatskoj. Veliki broj ljubitelja sportova na vodi, posebno kada je u pitanju jedrenje na dasci, dolaze u Hrvatsku tijekom ljeta doživjeti hrvatske vjetrove i more. Hrvatska je idealna destinacija za sve one koji žele provesti odmor pun sporta i zabave. Windsurfing sezona počinje već u svibnju, i to međunarodnim natjecanjima u freestyle surfanju.

U Hrvatskoj je postoje jaki južni valovi koji često dosežu visinu od preko dva metra, iako su neredoviti zbog vjetrova. Zbog zahtjevnijih uvjeta i stjenovita dna, mnogo surferska odredišta u Hrvatskoj su idealna za napredne surfere.

Otok Brač - Otok Brač je idealno odredište za ljubitelje jedrenja na dasci, ali i za sve one koji bi htjeli po prvi put probati ovu atraktivnu disciplinu. Maestral u Bolu, jugo u Supetru i pomalo zahtjevna bura u Povljima će privući i amatere i iskusne surfere. Možete iznajmiti apartman na otoku Braču kako biste imali vremena isprobati sva tri mjesta za jedrenje na dasci na Braču.

Otok Krk - Mjesta za surfanje na otoku Krku su Punat i Baška. U Baški možete očekivati jedrenje na dasci uz buru, što je idealno ako vam ne smetaju veliki valovi i gužva na plaži. Punat se nalazi u uvali tako da su valovi nešto manji, tako da su izvrsni za početnike.windsurfing-destinations-croatia
Opatija
– Uvala Preluk je mjesto u blizini Opatije gdje termalni sjeverni vjetar puše preko noći, tako da su uvjeti za jedrenje na dasci idealni u ranim jutarnjim satima i prestaju sat ili dva nakon izlazaka sunca. Jutarnje scene u Preluku su čarobne - možete surfati i uživati u lijepom pogledu na Volosko i Učku.

PelješacKorčulanski kanal između poluotoka Pelješca i otoka Korčule je idealno odredište za surfanje u Hrvatskoj. Najpopularnije mjesto za jedrenje na dasci na poluotoku je Viganj. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko lijepih parkova, a cijelo mjesto je jako slikovito. S druge strane kanala, gužve su manje, a uvjeti za surfanje su isti. Unajmite neki od apartmana na Pelješcu kako biste mogli u potpunosti uživati u aktivnom odmoru.

Medulin - Odlični vjetrovi koji pušu u Premanturi nude priliku za razne sportove na vodi tijekom ljeta i jeseni, a osobito za jedrenje na dasci u Hrvatskoj. Većina se hrvatskih mjesta za surfanje nalazi u Istri, gdje se valovi dižu i preko četiri metra.

Rabac - Ravni se nalaze na istočnoj obali Istre, u blizini Labina. To je iznimno popularno surfersko mjesto, osobito za slovenske surfere. Mistral je puno jači nego u ostalim područjima, a u blizini se nalaze i mjesta gdje možete surfati na buri i jugu. More je kristalno čisto, tako da su Ravni popularni i među roniocima.

Nin - Pješčana plaža u Ninu pruža idealne uvjete za windsurfing i kitesurfing. Glavni uvjet je da ima dovoljno vjetra. Najčešći vjetar ljeti je lagani do umjereni maestral, koji je izvrstan za početnike i napredne surfere.
north_dalmatia_banner_hr

middle_dalmatia_banner_hr

south_dalmatia_banner_hr

low_price

special_discount

gratis_days

Pretvarač valuta

Convert 

into