Početna

brod-kulture-hrvatska-jadranBrod knjižara i ove godine plovi Jadranom, privlačeći mnogobrojne domaće i strane turiste svojim zanimljivim sadržajem za odrasle, ali i za djecu. Partnerska zemlja u ovom kulturnom projektu je ove godine Poljska.

zadar-dalmatiaZadar je jedan od gradova koji je doista pretrpio tijekom svoje povijesti. Izgrađen na bivšem rimskom naselju u Dalmaciji, koji su nebrojeno puta napali Turci, zatim Austrijanci, a pripadao je Italiji sve do 1943. godine kada je bio okupiran od strane Hitlerove nacističke vojske.

Na otoku Čiovu u Hrvatskoj možete naći mnogo vrsta plaža, od pješčanih plaža pa do kamenitih, od onih popularnim pa sve do potpuno osamljenih plaža. Jedna od najljepših plaža na otoku Čiovu je plaža Saldun koja se nalazi oko tri kilometara od prekrasnog grada Trogira.

zipline-omisBilo je teško dogovoriti se sama sa sobom i reći: „Ok, idem i ja to probati“. Tu su ulogu imali i prijatelji koje smo nagovorili. Bolja polovica je bilo isto prestrašena kao i ja pa mi je bilo malo lakše, nisam jedina :).  Dogovor je bio da se u 8:30 nađemo u ZipLine Agenciji, gdje smo se sve dogovorili i dobili ohrabrujuće priče od vesele i ljubazne ekipe. Nakon toga smo sjeli u kombi svi zajedno i odvezli se do startne pozicije, koja se nalazi oko 8 km od Omiša. Bilo nas je 10;  8 prestravljenih početnika i 2 simpatična i vrlo flegmatična vodiča.

Najljepša plaža zadarske rivijere - Sakarun, prepuna bijelog pijeska uz tirkizno more i gustu borovu šumu, nalazi se na sjevernoj strani Dugog otoka. Duga je oko 800 metara, a plićak se proteže i na 250 metara od obale, što je odlično za kupače svih uzrasta. Prekrasna plaža u kraljevskom gradu Ninu naziva se Kraljičina plaža i duga je oko 3,5 kilometra. Plitko i čisto more čine ju idealnim obiteljskim mjestom, a uređen je i pristup za osobe s invaliditetom.

wind-surfing-croatiaU novije vrijeme, jedrenje na dasci postaje dostupno svima koji žele „uhvatiti val“, pa tako i u Hrvatskoj. Veliki broj ljubitelja sportova na vodi, posebno kada je u pitanju jedrenje na dasci, dolaze u Hrvatsku tijekom ljeta doživjeti hrvatske vjetrove i more. Hrvatska je idealna destinacija za sve one koji žele provesti odmor pun sporta i zabave. Windsurfing sezona počinje već u svibnju, i to međunarodnim natjecanjima u freestyle surfanju.
01_plitviceTurist Grabovac se nalazi 8 km od glavnog ulaza na Plitvička jezera. To je kompleks koji se sastoji od kampa, apartmana 4*, drvenih kućica 4*,  soba u paviljonu 3* i restorana. Sve građevine su projektirane i izgrađene u autentičnoj arhitekturi ličkog kraja koristeći uglavnom prirodne materijale. Objekti su lijepo uklopljeni u prirodu te izgledaju kao da se nalaze u srcu šume. Povratak prirodi i relaksacija uz zvuke ptica i let leptira ovdje su veoma naglašeni.

croatia-airlinesHrvatska je jedna od najpopularnijih novih destinacija u posljednjih nekoliko godina. No, nakon što u potrazi pronađete mnoge jeftine letove za Hrvatsku, shvatit ćete da imate više nego dovoljno razloga posjetiti ovu prekrasnu zemlju. Sa svojim bezbrojnim atrakcijama, riječ se proširila Europom da je Hrvatska jedna od tih dragulja koje jednostavno morate posjetiti.

Konačno vikend, konačno sunce i i izlet u prirodu te istraživanje starih dalmatinskih mjesta. Ovaj tjedan je Gornja Podstrana bila na našem programu. Simpatično dalmatinsko mjesto koje sa glavne ceste iz Podstrane, na putu prema Splitu izgleda vrlo privlačno. Kada smo se uspeli zavojitom cestom zatekli smo mnoštvo ljudi, okupljenih ispred crkve. Nakon svete mise organiziran je tradicionalni Križni put od crkve Gospe od Rožarija do crkvice Sv.Jure na Vršini. Bilo je lijepo vidjeti kako domaći stalni i povremeni mještani svih generacija, te njihovi prijatelji održavaju tradiciju i kako su ujedinjeni u pjesmi i molitvi. Naime velikim trudom i predanim radom mještana Podstrane 2009.g je podignut Križni put do crkvice sv. Jure na Vršini.

panorama_gornja_podstrana2

dubrovnik02Na svijetu postoje brojne destinacije za opuštanje, avanturu i istraživanje, no jeste li već posjetili srednju i južnu Dalmaciju? Ako niste, ova godina je krajnje vrijeme da to i učinite. Dubrovnik i Split su odlično povezani  sa večinom europskih gradova, no to nije jedini razlog zbog kojeg sve više i više ljudi posjećuje ovo prekrasno mjesto svakog ljeta. Gosti polako otkrivaju glamur i povijesnu autentičnost naše zemlje, koja još uvijek nije podlegla prekomjernoj komercijalizaciji i masovnom turizmu.
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>
north_dalmatia_banner_hr

middle_dalmatia_banner_hr

south_dalmatia_banner_hr

low_price

special_discount

gratis_days

Pretvarač valuta

Convert 

into